Go to Top

Kroner og broer

Kroner: Kronebehandling foretages, hvis tanden er så ødelagt, at den ikke kan genopbygges med en fyldning. Kronerne kan enten fremstilles i rent porcelæn/keramik eller med et underliggende metalskelet eller i rent guld. I dag er tendensen, at der anvendes flere og flere fuldkeramiske kroner, da disse giver et mere naturligt, smukt og harmonisk udseende.

Mikkel_Laumann_Photography_Enghave_Tandklinik_03

Det endelig valg af krone afhænger dog af en individuelle vurdering, alt efter hvor i munden tanden sidder, og om tanden f.eks. tidligere er rodbehandlet.Opbygninger: På rodbehandlede tænder er der ofte meget lidt tandsubstans tilbage, derfor er det nødvendigt at forstærke tanden, inden den kan bære en krone. Dette gøres med en opbygning, som cementeres i tandens rod, og dermed erstatter den manglende tandsubstans. Porcelænsfacader: Hvis der er tale om mindre defekter af tanden eller hvis tanden er skæmmende misfarvet, kan man i visse tilfælde nøjes med at fremstille porcelænsfacader til tanden og dermed undgå at lave en fuldkrone. Dette foretages dog kun i fronten.

Broer: En bro kan erstatte en eller flere manglende tænder. Ved en brobehandling beslibes nabotænderne til det tandløse område, hvorefter der fremstilles en bro gående fra den ene tand hen over det tandløse område til den anden tand. Broen sættes permanent fast på de naturlige tænder. Alternativ løsning til bro, er i dag, implantat erstatning af manglende tænder. Hvornår det vil være bedst at erstatte manglende tænder med bro eller implantat, afhænger af mange faktorer, hvilke vi naturligvis vil vurdere og fremlægge for dig i hvert enkelt tilfælde.