Go to Top

Rodbehandling

Rodbehandling: Dybe huller eller kraftige påvirkninger af tanden, f.eks. et slag (traume), kan medføre betændelse i den nerve der ligger inde i tanden. Hvis tilstanden ikke behandles og betændelsen dermed breder sig i tanden, udvikles rodspidsbetændelse.
Begge tilstande kræver at tanden rodbehandles, men jo før behandlingen starter des enklere er den, og prognosen for behandlingen væsentlig bedre. Betændelse i nerven vil ofte give tandpine i varierende grad, ofte for kulde, varme og sødt, hvorimod rodspidsbetændelse giver ømhed ved tygning. Behandlingen består af fjernelse af nerven samt omhyggelig udrensning af nervekanalen samt desinfektion af denne, inden rodkanalen fyldes med et plastisk rodfyldnings materiale og -cement.
Efter rodbehandling: Du kan undertiden opleve lette, forbigående smerter et par dage efter rodbehandlingen. Er smerterne vedvarende eller tager de til, skal du kontakte os for udredning. ½ til 1  år efter, kontrolleres om rodbehandlingen er vellykket. Hvis dette er tilfældet vil en kronebehandling af tanden oftest være den rigtige løsning for at undgå, at den svækkede tand knækker.